tiistai 24. lokakuuta 2017

Omarbrowniet

Välillä täytyy vetää hieman överiksi. Tässä ohje super makeisiin, suklaisen tahmaisiin brownieihin mitkä tuovat helpotusta suurempaakin makean nälkää.


Browniepohja
200g tummaa suklaata
200g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
noin 4dl suolattuja cashewpähkinöitä

Päälle
1,5 pussia Omareita
2dl kermaa

200g maitosuklaata
1dl kermaa

Sulata suklaa sekä voi liedellä miedolla lämmöllä. Siirrä pois levyltä ja sekoita joukkoon sokeri, munat, jauhot sekä leivinjauhe. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle pähkinät, jos käytät suolattomia pähkinöitä lisää taikinaan valmistusvaiheessa ripaus suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen päällisen valmistamista. Taikinan kuuluu jäädä hieman raa'aksi.

Valmista Omar-kerros keittelemällä kermaa ja Omareita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes karkit ovat kunnolla sulaneet. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä ennen suklaakerroksen lisäämistä.

Valmista suklaakerros sulattamalla suklaa liedellä kerman sekaan. Levitä suklaakerros omarkerroksen päälle ja anna jähmettyä. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Voit halutessasi paloitella päällisestä ylimääräiseksi jäävän 0,5 pussia Omareita pohjan sekaan.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti