lauantai 14. lokakuuta 2017

Daim-juustokakku

Tämä on nyt vähän niitä "heittelenpä jotain aineita kulhoon ja toivon ettei vauva herää ihan vielä" - kakku. Ja positiivisena yllätyksenä siitä tulikin todella hyvää! Tämän herkun ohjetta ehdittiinkin jo kysellä joten tässä se tulee:



Pohja
140g keksejä
50g voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte
5dl vispikermaa
2 prk mascarponea
 noin 1dl tomusokeria
5 liivatelehteä + tilkka maitoa
4 isoa daimpatukkaa (+ mitä tarvitset koristeluun)

Rouhi daimit pienemmäksi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone sekä tomusokeri. Kiehauta tilkka maitoa, purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita maidon joukkoon. Kaada liivate kermaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi rouhittu daim ja kippaa täyte keksivoipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Juuri niin helppoa kuin ohje antaa ymmärtää! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti