torstai 4. toukokuuta 2017

22. raskausviikko: Noloakin nolompi raskaus

Ei ole hyvää ilman huonoa. Raskaus, samoin kuin moni muukin asia, ei ole aina sitä miltä päälle päin näyttää. Se ei ole hyvin rasvattu ratas mikä pyörii eteenpäin ilman minkäänlaista kitkaa. Onnellisten vatsanpitelykuvien ja pienten lastenvaatteiden hamstrauksen taakse jää se hieman pimeämpi puoli mitä ei niin mielellään tuo päivänvaloon. Tässäkin postauksessa näkyvät, aiheeseen täysin sopimattomat vaaleataustaiset kuvat kätkevät taakseen sen joka päiväisen todellisuuden. Enkä sillä tarkoita vain keittiön tuolia mikä on juuri sopivasti rajattu pois, sitä tuolia mikä on vuorattu likaisilla vaatteilla puolimatkassa pyykkikoriin.


Mitä raskaana oleva nainen näkee astellessaan peilin eteen? Totta kai ensimmäisenä osuu silmään päivittäin kasvava vatsakumpu. Ihmisestä riippuen tämä kumpu on verhottu pari kokoa liian isolla kaavulla tai tyköistuvalla paidantapaisella. Helmaa nostaessa saattaa näky olla kuin suoraan kosteusvoidemainoksesta tai jotain mitä odotat näkeväsi eläintarhassa. Raskausvatsa ei nimittäin aina ole kuin vauvan peppu taisteluarpineen ja karvoineen joiden ajelu tukkii suihkun lattiakaivon. Kaiken lisäksi ihon väritys saattaa vaihdella ja napa näyttää epämääräiseltä. Kyse on kuitenkin vain vatsasta minkä todellinen ulkonäkö on helppo piilottaa uteliailta katseilta. Tätä Grinchiin verrattavaa näköalaa pääsee lähinnä ihailemaan odottavan äidin onnekas puoliso joka yhteisissä saunavuoroissa mielessään muotoilee naisensa vatsakarvat partavahalla.

Ikävä kyllä raskauden tuomat muutokset eivät rajoitu vain vatsan seudulle. Peitepuikon käyttö yleistyy naaman kukkimisen tuloksena ja sääriä koristaa karvojen lisäksi suonikohjut. Jalan ja jopa nenän koko saattaa kasvaa, naama turvota ja takapuoli levetä. Puheet raskauden tuomasta hehkusta juontaa juuresta jatkuvasta hikoilusta mikä saa kainalot vuotamaan Niagaran putouksen lailla ja naaman kiiltämään sekä punoittamaan. Parin rappusen jälkeen pitää pysähtyä tasaamaan hengitystä ja paidassa loistavat märät läntit saavat kainaloihin teipatut pesusienet kuulostamaan hyvältä idealta. 


Osa näistä edellä mainituista muutoksista saattaa tulla odottavalle äidille yllätyksenä. Kuulumisia vaihtaessa harvoin ensimmäisenä tulee puheeksi nykyään niin silmiä pistävältä haiseva jalkahiki. Onneksi on kuitenkin olemassa tiettyjä vaivoja jotka ovat ihan yleisesti tiedossa. Kuten se, että raskaana olevalla naisella on jatkuva tarve päästä vessaan. Ja näinhän se menee mutta siinä ei ole koko totuus. Ahkerasta rakontyhjennyksestä huolimatta ei nimittäin ikinä tiedä milloin aivastus tai yskä saa laskemaan housuihinsa. Tämä pitää sentään elämän jännittävänä. Vatsa pystyssä marssivalle naiselle kerrottavia vitsejä kannattaa myös rajoittaa, nimittäin virtsankarkailun lisäksi ongelmana saattaa olla myös ilmavaivat. Äkkinäinen purskahtaminen nauruun saattaa siis parhaimmillaan johtaa märkiin housuihin ja miehekkään äänekkääseen pieruun. Itsesuojeluvaiston omaava ihminen jättää nämä vaivat sitten huomiotta sillä kukaan ei halua saada hormonaalisen naisen tilitystä niskaansa.

Mutta ei huolta! On useita jotka eivät kärsi yhdestäkään edellä mainitusta oireesta. Ja rohkaisevana sanana sinulle joka kärsit jokaisesta: raskausaika on onneksi vain yhdeksän kuukautta. Monesti helpottaa heti synnytyksen jälkeen. Tai sitten ei. On se niin hienoa olla nainen.


Hei sinä raskaana oleva sielunsisko! Kuulostaako tutulle?


Muistattehan seurata meitä myös INSTAGRAMISSA sekä FACEBOOKISSA

6 kommenttia :

 1. Täällä oli se kuuluisa raskaushehku kyllä niin kateissa kuin vaan voi olla. Mutta palkinto on mitä parhain. Nyt on loppuelämä saada ittensä taas kuntoon. 💕

  VastaaPoista
 2. Täälläkin hukassa raskaushehku 😂 6kk pahoinvointia ja oksennusta takana ja kaameat liitoskivut.. +kaikki yllämainitsemasi asiat. No kohta palkinto tulee ulos 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kuulostaapa hehkeälle👎💩

   Mutta onhan se on sen arvoista☀️😍

   Poista
 3. Juu tutulle kuulosti. Raskaana en enää ole, 3 lasta olen saanut ja joka kerta noi samat vaivat 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikka vaivoja on vaikka mitä, masuikävä iskee heti vauvavuoden aikana😂😂

   Poista