keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

21. raskausviikko: Tyttö vai poika?

No nyt on meilläkin ohi se kauan odotettu rakenneultra. Aika jännittynein fiiliksen sai taas marssia keskussairaalan tutuista ovista sisään epävarmana siitä mitä tuleman pitää. Ei sillä, että odotettavissa nyt olisi mitään kummempaa, mutta jotenkin jo Elisen odotuksesta lähtien olen vieroksunut ultria. Pitänyt niitä lähinnä kylmänä läpsynä päin kasvoja ja muistutuksena että vaikka kuinka leijailee siellä omassa odotuskuplassaan, joskus on pakko käydä maan pinnalla.Joten. Rakenneultra. Ultrien ultra jossa odotettavissa on kätilön manailua Minin huonosta asennosta ja pieniä huolettomia huomautuksia siitä kuinka jokin on melkein pielessä mutta ei kuitenkaan. "Vähän on pieni viikkoihin nähden, mutta ei siitä pidä huolestua." "Vähän on laajentunut munuaisallas, mutta ei siitä pidä huolestua." "Huonosta näkyvyydestä johtuen en saa otettua siitä ja siitä kohdasta kuvaa joten saatte ajan kontrolliultraan, ei kuitenkaan pidä huolestua." En tiedä onko meillä ollut vain harvinaisen huono tuuri aikaisemmin vai onko tämä yleistä, mutta näin se meillä tuppaa menemään. Ja mikä ihmeen "Ei tästä pidä huolestua", yritäppä saada raskaana oleva nainen lohduttautumaan noihin sanoihin.

Mikä oli siis tuomio? Kyllä, asento oli taas huono. Mini nukkui kuin tukki ja istukka peitti näkyvyyttä. Toinen oli kasvanut hurjasti ja sillä oli pää, kaksi kättä sekä kaksi jalkaa. Aivot näyttivät hyvältä, ylähuuli ehjältä, maha ja virtsarakko olivat ok ja pitkän etsinnän jälkeen saatiin jopa kolmisuonikuva. Siinä vaiheessa kivi vierähtää sydämmeltä. Onko tämä oikeasti tällä kertaa näin helppoa? Mutkattomat ultrat eivät kuitenkaan ole meidän juttu joten se perhanan munuaisallas. Laajentunut, samoin kuin isosiskollaan oli. Kuulemma tälläkin kertaa normaalin rajoissa ja sitä nyt seurataan. Muutaman viikon päästä aika kontrolliultraan. Jipii, harmi etten osaa ottaa tätäkään ultraa vaan uutena ihanana tilaisuutena päästä kurkkaamaan pienen touhuja.

Nimensä mukaan rakenneultran tarkoitushan on tutkia tarkemmin sikiön rakenteita. Monen mielessä ultrahuoneeseen astuessaan pyörii kuitenkin kysymys pienen sukupuolesta. Tähänhän kuuluisi vastata, että onko sillä väliä kunhan lapsi on terve. Totta kai sitä toivotaan, että jokainen syntyvä lapsi on terve mutta olen kuitenkin malttamaton ihminen. Äiti, joka tykkää shoppailla, näperrellä pieniä vaatteita ja haluaa laittaa pinnasänkyyn joko vaaleanpunaiset tai vaaleansiniset lakanat odottamaan uutta tulokasta. Joten totta kai sitä piti kysyä mitä jalkovälissä vilkkuu! Ultrasta poistuessa olimme taas hieman viisaampia. Sen lisäksi, että onnekkaalla lapsellamme sydän hakkasi vahvasti, hänellä on kaksi jalkaa sekä kaksi kättä ja yksi pää, joutuu hän elämään ensimmäiset kuukautensa vaaleanpunaisessa kuplassa. Kyllä, meille tulee toinen TYTTÖ!

Seuraattehan meitä myös INSTAGRAMISSA ja FACEBOOKISSA

10 kommenttia :

 1. Wiiii onnea tyttölupauksesta <3 Saat jatkaa rusettipantojen ja frillojen hamstraamista ;)

  VastaaPoista
 2. Ikävää, ettei ultrassa kaikki ollut aivan niin kuin piti, mutta varmasti kaikki on siitä huolimatta hyvin. Ja onnea tyttölapsesta ❤

  Itse odotan esikoistani ja alkuun olin tosi jännittynyt molemmista ultrista. Loppujen lopuksi kummallakin kerralla kaikki oli hyvin ja huolet turhia. Omalle kohdalleni sattuivat myös tosi mukavat kätilöt, joten kokemukset olivat oikein positiiviset. Täällä odotetaan poikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnea onnea poikalupauksesta!💙

   Mukavat kätilöt on kyllä todella tärkeät että olet ollut kyllä onnekas👌 Meillä parin viikon päästä kontrolliultra mutta aika luottavaisin fiiliksi sinne menossa😊

   Poista
 3. Oih! Onnea tyttölupauksesta 💕

  Ja mulla on ollut ihan sama juttu ultrissa... laajentunut... liian pieni... liian suuri... normaalin rajoissa... huono näkyvyys... ja joo, ei pidä huolestua! Argh! Taikasana sille, että älä enää nuku öitäsi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati💞

   No juuri tämä! Hyvästi hyvin nukutut yöt💩 tavallaan kyllä kiva kuulla etten ole ainoa kellä ei noi ultrat mene niin kuin strömssössä vaikka eihän sitä kellekkään toivo😅

   Poista
 4. Voi miten huonoa sälää sulla on ollu ultrien kanssa. Mulla herää aina epäilykset jos ne ultraajat on hiljaa...ja nehän ei paljoa puhu!!
  Hurjasti onnea tyttölupauksesta♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle☀️😘

   se hiljaisuus on kyllä niin ärsyttävää! Vaikka johtuneen vaan siitä että yrittävät nähdä kaiken tarvittavan😅 Jos sitä voisi aina taustalle laittaa vaikka rauhoittavia viidakkoääniä😂

   Poista