torstai 20. huhtikuuta 2017

20. raskausviikko: Onko se kalja- vai raskausmaha?

Viikot vierivät eteenpäin hurjaa vauhtia ja raskauden puoliväli häämöttää. Päivät kuluvat juosten esiuhmaisen taaperon perässä ja ihmetellen sitä miten farkkujen lisäksi jopa kengät tuntuvat liian pieniltä. Mikä ihmeen turvotus? Varsinainen matami Mursu.


Kaikista suurin ero edelliseen raskauteen on ehtinyt jo käydä selväksi. Sitä tuppaa unohtamaan kuinka pikaisesti aamut vaihtuvat iltaan ja taas uuteen aamuun. Pysyäkseen perässä näissä viikkojen vaihtumisessa pitää aika ajoin tarkistaa vau.fi sovelluksesta missäs kohtaa sitä nyt mennäänkään. Ja joka kerta saa yllättyä positiivisesti miten nopeasti aika on kulunut. Myös vatsa on ruvennut pyöristymään entisestään ja alkuraskauden lähinnä kalja- tai pullaöverimahaa muistuttava muhkura on pikku hiljaa saanut kunnon raskausvatsan piirteitä. Ja tämä rantahylje ottaa kaiken irti siitä että pääsee käyttämään istuvia vaatteita ilman makkarastressiä ja jatkuvaa vatsan sisään vetoa.

Alkuraskauden paha olo on jo taltutettu ja se jatkuva epävarmuus siitä, että onko siellä vatsassa edes ketään, on poissa. Muutaman viikon verran olen nimittäin saanut nauttia minisistä monotuksista, joista osa on jo havaittavissa vatsan päältäkin tunnusteltaessa. Mini vaikuttaa ainakin toistaiseksi huomattavasti pirteämmältä kaverilta kuin isosiskonsa joten jännityksellä odotan jatkuuko samat hulinat myös myöhemmillä viikoilla. Ajatus seesteisestä keskiraskaudesta kuulostaa kuitenkin lähinnä iltasadulta kun kuvioihin on astunut jatkuva paineen tunne sekä ajoittain jopa kipeä supistelu. Ensi viikolla onneksi edessä rakenneultra jossa pääsee sitten vähän kyselemään että mites tähän pitäisi suhtautua.


Super innoissaan täällä kuitenkin odotellaan Minin saapumista. Muuttaa pitäisi tästä loukusta isompaan, tällä hetkellä eniten häiritsee etten pääse itse puristelemaan selästäni finnejä ja My Little Pony jaksoja ei voi katsoa itkemättä joten hormonien täyteiset terveiset meidän kaksion sohvan nurkasta. Ensi viikolla palaillaan raskauskuulumisiin ultran jälkeen, josko sielä pieni vilauttelisi vähän jalkoväliäänkin. Meillä erittäin vahvat veikkaukset Minin sukupuolesta jo onkin mutta vahvistusta odotellaan ennen kuin sen teitille paljastan.

Mukavaa Lapsimessuviikonloppua kaikille!

2 kommenttia :