keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Sinua muistellen (koska oot niin ihana)

Jatkuvasti kuulee äitien suusta kauhistelua siitä kuinka aika kuluu liian nopeasti. Päivät kiitävät ohi hurjaa kiitoa, muuttuvat viikoiksi ja pian vuosiksi. Lapset kasvaa sekä kehittyy ja arjen haasteet väistyvät vain tehdäkseen tilaa uusille. Pienet onnistumiset sekä ilonaiheet tuovat mukanaan onnellisia hetkiä mutta aikanaan nekin jäävät vain kaukaisiksi muistoiksi. Ja muistothan haalistuvat turhan nopeasti. Elämä tuo jatkuvasti mukanaan kaikkea uutta sekä ihmeellistä ja mennyt on mennyttä.Välillä on kuitenkin tärkeää palata niihin pieniin tärkeisiin hetkiin. Niihin elämän käännekohtiin jotka aikanaan saivat sinut hyppimään innostuksesta tai tuntemaan ylpeyttä. Muisti ei kuitenkaan ole tietokoneen tiedosto josta löytyy hakukenttä tällaisia hetkiä varten. Siksi onkin hyvä taltioida muistiin nämä pienet onnistumiset. Itsellesi sopivalla tavalla kuvien tai tekstin muodossa luoda itsellesi paikka jossa palata ihailemaan vaikka niitä lapsesi ensiaskeleita.Jos et ole innostunut videopäiväkirjoista tai sanelukoneista mihin onkaan parempi koota tärkeät muistot kuin vauvakirjaan. Itselläni vain sattui olemaan ongelmana ettei mikään vauvakirja meinannut tuntua omalta. Huuli pyöreänä tuijotteli tyhjiä sivuja ja mietti mitä tähän kuuluukaan kirjoittaa. Mutta eräänä päivänä somen ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan jotain ihan erilaista: Oot niin ihana- vauvakirja. Kirja joka ei sisältänyt erikoisia kuvituksia ja jonka sivut sai järjesteltyä haluamaansa järjestykseen. Tämähän ratkaisi ongelmani ja pääsin toteuttamaan itseäni juuri niin kuin itse halusin.Vauvakirjan täyttö ei ehkä ole kaikkia varten. Toiset taas jaksavat tehdä niin ensimmäisen lapsen kohdalla ja siitä seuraavien kanssa jää se hieman unholaan. Mutta miksi et loisi itsellesi muistojen polkua niihin ilon hetkiin. Antaisi mahdollisuutta myös lapsellesi jonain päivänä palata hänen elämänsä suuriin onnistumisiin, ehkä jopa kompastuskiviin ja hetkiin joista jokainen omalla tavallaan on tehnyt hänestä ihmisen joka hän on tänä päivänä. Elämä on lyhyt ja se etenee nopeasti. Tietenkin on tärkeää kulkea nokka kohti tulevaa, saappaat mielellään oikeissa jaloissa ja jättää menneisyydessä vellominen väliin. Muistot ovat kuitenkin kultaakin kalliimpia ja onko mitään parempaa kuin silloin tällöin hymy huulilla palata siihen hetkeen kun lapsesi kutsui sinua ensimmäisen kerran äidiksi.Onkos teistä kellään enään omaa vauvakirjaanne tallella? Entä oletteko täytelleet moista omalle lapsellenne?


Vauvakirja saatu yheistyössä Oot niin ihana kanssa


2 kommenttia :

 1. Tuo on kyllä oikeesti ihana! Mulla on oma vauvakirjani vielä tallessa ja se on se sellainen vaaleanpunainen versio, mitä ymmärtääkseni vieläkin myydään :) Pojille olen täyttänyt Mauri Kunnaksen vauvakirjoja, koska ne oli mielestäni silloin lähes 6 ja 4 vuotta sitten mahdollisimman kattavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! :)
   Mulla on myös omani ja luulen että se on juuri samanlainen kun mitä siulla on koska sitä ainakin myydää vielä. Harmi vaan ettei oma äitini ollut mitenkään erikoisen innokas sen täyttämisessä :D

   Poista