tiistai 6. syyskuuta 2016

Mustikka-valkosuklaajuustokakku (gluteeniton ja ilman liivatetta)

Meillä on hurjat testailut käynnissä lähestyviä lapsen 1v synttäreitä varten! Jotain gluteenitonta piti keksiä ja kun kerran nämä juustokakut ovat meidän perheen suosikkilistalla niin olihan se päivän selvää mikä lähti kokeiluun!


Pohja
140g gluteenittomia digestive-keksejä
70g voita

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan (20cm) pohjalle.

Mustikkatäyte
1dl pakastemustikoita
0,5dl hillosokeria

Lisää kattilaan pieni loraus vettä sekä mustikat. Kuumenna liedellä sekoitellen kunnes pulpahtaa ja lisää hillosokeri. Keittele miedolla lämmöllä n.10 minuuttia.

Valkosuklaatäyte
4dl vispikermaa
250g mascarponea
280g valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja sulatettu valkosuklaa. Lisää seokseen jäähtynyt mustikkatahna. Sekoita mahdollisimman vähän ja kaada keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli ja koristele haluamallasi tavalla.

Tämähän oli ihanan valkosuklaista! Jos olet suuri mustikan fani kannattaa mustikkaseos tehdä 1,5 kertaisena. Ja pohjanhan voi tehdä ihan perus kekseistäkin, joten eikun testaamaan! :)




Meitä voi seurata myös Instagramissa

9 kommenttia :

  1. Oioi, nyt on herkullisen kuuloinen resepti! Meillä on tuparit tulossa parin viikon päästä. Tuo vois olla aika hyvä tarjottava sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi hauskoja tupareita sinne! Kokeile toki tää oli aikas ihanaa :)

      Poista
  2. Tein ton jääkaappiin hyytymään. Käytin mustikan sijaan mustaherukkahilloa. Omasta kakusta tuli kylläkin lilan värinen, sekoitin enemmän varmaan. Toivottavasti maku on kohdillaan.

    VastaaPoista
  3. Oli tosi hyvä täyte ainakin kun maistelin! :) nyt hyytymässä jääkaapissa huomista varten :) en sekoittanut tosin juuri yhtään, mutta levityksessä lila väri levisi melko laajalti, mutta onneksi maku on hyvä :)

    VastaaPoista
  4. Tein joskus ja laitoin mustikat ihan pelkilteen sekaan ja tykkäsin kovasti :)

    VastaaPoista