maanantai 5. syyskuuta 2016

Elise 1v

Siinä se sitten meni. Meidän vauvavuosi on nyt taputeltu ja hengissä ollaan. Haikein ja innostunein fiiliksin nokka kohti taaperon rikastuttamaa arkea.


On se ollut jännä seurata tämän pienen neidin kasvua pienestä, punaisesta nyytistä ihan omaksi persoonakseen. Entinen tissitakiainen on nykyään kiltisti itsekseen leikkivä, varovainen sekä harkitse mutta kuitenkin iltavilli taaperon alku. Pyyheltää menemään hurjaa vauhtia konttaamalla ja välillä unohtaa ottaa tukea ja kävelee pitkin olohuonetta. Kiipeää innoissaan sohvalle ja osaa nykyään tulla muutenkin kuin pää edellä alas. Hakkaa ovea jos häntä ei oteta mukaan vessaan ja tekee itsekkin aamupissat pottaan. Lempileikki on koiran vesikupin kumoaminen ja äidin puhelimen piilottaminen. Täydellinen pieni tyttö vaikka välillä kiukuttaa ja vanhempia ärsyttää.


Aamut alkaa meillä nykyään ihmisten aikaan. Kello viiden herätykset ovat historiaa ja nykyään tämä pirteä herätyskello aloittaa huhuilun kahdeksalta, joskus jopa myöhemmin. Päikkäreitä uinutaan yhdet, suunnilleen 12-14 aikavälillä. Illalla mennään nukkumaan kello yhdeksen käsin syödyn iltapuuron jälkeen. Muutenkin sormiruokailu on se juttu. Makaroonilaatikot ja kinkkukiusauksen uppoaa vain omin pikku kätösin popsittuna. Onneksi on koira siivoamassa ohi menevät ruuanjämät. 1-vuotis neuvolassa ei olla vielä käyty koska äiti on saamaton ja huonomuistinen eikä ole sitä varannut. Silmissähän tuo kuitenkin kasvaa ja vaatekokokin on jo 80/86. 


Tätä ajan kulumista kun tekisi mieli päivitellä joka väliin. Kulunut vuosi oli täynnä itkua, stressiä, iloa sekä naurua. Tuntuu kun vasta hetki sitten oltaisiin kävelty niitä sairaalan käytäviä jännitystä ilmassa supistusten saattelemina. Sittenhän sitä näkee mitä uusia seikkailuja tämä seuraava vaihe tuo tullessaan.

Löytyykö keltään mitään hyviä vinkkejä taaperoarkeen? 


Seuraattehan meitä myös instagramissa :)

16 kommenttia :

 1. Voi pientä murua! <3 Isosti onnea Eliselle!

  VastaaPoista
 2. Oi nyt tuli sielläkin vuosi täyteen.♥ Niin äkkiä se vauvavuosi vain menee. Tuhannesti siis onnea Eliselle ja vauhdikasta taaperoaikaa sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli :) Meni kyllä vähän liiankin äkkiä! 😅
   Kiitos Terhi ja sinne myös! <3

   Poista
 3. Voi, niin tuttua! Meidänkin tytön lempijuttu on kans koiran vesikuppi, olen löytänyt sieltä milloin sukkia, milloin leluja... :D ja koira on meilläkin hirmu kätevä siivousväline keittiön pöydän alla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh mikä lie siinä koiran kupissa on niin hieno :D On se karvainen imuri vaan ihan paras!!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niin vaikea itsekkin sisäistää ettei toista voi enää sanoa vauvaksi! (Vaikka onhan se ikuisesti se äidin pikku vauva :D)

   Poista
 5. Oi, onnea pienelle! Olipa ihana lukea tätä postausta! Just tänään mietin, että minkähänlaisia ne yksivuotiaat oikein on. Esikoista odottelen saapuvaksi marraskuussa, eikä lähipiirissä ole vuosiin ollut pikkuisia. Tästä hiukan sain kuvaa, että mitä on odotettavissa reilun vuoden päästä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuus muista nauttia siitä vauva-arjesta iloineen ja suruineen! Se nimittäin meni liian nopeasti <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Emma!! <3 Niin se teidänkin 1v päivä lähestyy lähestymistään :D

   Poista
 7. Hihih, meilläkin tuo syöminen hoituu samalla tavalla! Ruoka maistuu parhaimmalta omin pikkusormin syötynä, mutta onneksi koirat (ja tarvittaessa kissakin) auttavat siivoamaan ;) Paljon onnea taitavalle neidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katja <3 Se ruoka vaan maistuu paljon paremmalle kun sen saa ihan itse syödä! Ja koirakin on tajunnut että talon paras kattaus on kun kyyhöttää syöttötuolin alla kytiksessä :D

   Poista