keskiviikko 31. elokuuta 2016

PMS

"Kuukautisia edeltävä oireyhtymä eli premenstruaalioireyhtymä (PMS) tarkoittaa ennen kuukautisia esiintyviä psyykkisiä ja fyysisiä oireita, jotka haittaavat normaalia elämää. PMS:n syytä ei tiedetä, mutta se liittyy säännölliseen kuukautiskiertoon ja häviää vaihdevuosien alettua. Perimmäinen syy on edelleen tuntematon." Lähde: Terveyskirjasto

Eräänä aamuna huomaat kiukuttelevasi tyhjälle jääkaapille. Marssit suutuspäissäsi potkimaan nukkuvaa miestä: "Miksi et käynyt kaupassa?!". Miehen uninen vastaus kertoo, että olit edellisenä iltana vaatinut päästä itse tekemään ostokset, koska hän ei osaa ikinä ostaa niitä asioita mitä haluaisit. Valitat mennessäsi vielä kovaan ääneen kuinka joudut aina tekemään kaiken itse. Lyöt varpaasi keskelle olohuonetta jääneeseen lelulaatikkoon. Mielessäsi heität laatikon seinään. Itket kipeää varvasta, smoothieta joka nyt jäi saamatta sekä dramaattisesti huokailet kuinka elämä on perseestä ja sinä ikuinen uhri. Itket vähän lisää kipeätä alavatsaasi, karjuen komennat miehen sängystä vahtimaan lasta ja painelet kengän nauhat avoinna ostamaan suklaata. Turvottaa niin ettei housujen nappi mene kiinni. Kyllähän sen miehen nyt olisi pitänyt lukea ajatuksesi ja ostaa sitä suklaata valmiiksi kaappiin.

Kuulostaako tutulta? Kerran kuukaudessa elämä potkii päähän ja mikään ei mene niin kuin pitäisi. Ärsyttää, itkettää ja sattuukin vielä. Olet katkera koska mies ei joudu kokemaan mitään sellaista. Ihan vain huviksesi tekisi mieli jättää likainen side lavuaarin reunalle muistuttamaan toista mitä juuri käyt lävitse. Aamulla herätessäsi tajuat punaiset raidat lakanassa ja taas joudut pyykinpesuun. Huomaat petauspatjankin likaantuneen ja päätät omaa laiskuuttasi vain kääntää sen ympäri ja pestä myöhemmin. Nopeasti huomaat toisen puolen likatahroista päätellen tehneesi viime kuussa saman päätöksen. Eikö kuulostakkin hyvältä?

On se välillä vaan niin hienoa olla se vauvoja sisällään kasvattava osapuoli. Tällöin toivon, että vauvat vain laskeutuisivat haikaroiden kantamana taivaasta. Sitähän sanotaan, että äitiys ei ole helppoa. Mutta rehellisesti sanoen jos jokin on vaikeaa, niin se on olla ihan vaan nainen.

Jos kuulut tähän joukkioon jota tämä joka kuukautinen tapahtuma ei niinkään hetkauta: onnea sinulle! Jos taas kuulut meihin joiden maailma järkkyy samalla kun alapääsi vuotaa: et ole yksin. Bloginko pitäisi olla täynnä yksisarvisia ja sateenkaaria? Juuri näinä päivinä siihen ei vaan kykene, ymmärrätte varmaan! Ainiin ja selviytymiskeinoja tähän kaikkeen! Ei löydy.Seuraattehan meitä myös Instagramissa :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti