keskiviikko 24. elokuuta 2016

MIES! Näin selviät vauva-arjesta!

Paljon puhutaan vauva-ajan vaikeuksista. Väsymyksestä ja arjen ihmeistä selviäminen voi olla haastavaa! Joinain unettomina öinä usko omaan osaamiseen sekä jaksamiseen hiipuu ja kunnioitus koliikki-, kaksosten- jopa kolmoston- tai muuten vain haastavien lasten äitejä kohtaan kasvaa. Nämä arjen supersuorittajat ovat ihan oma tarinansa, mutta usein näiden ihmeidentekijöiden varjoon jää se toinen käsipari. Vauvavuosi on äidin lisäksi rankkaa myös monesta taloudesta löytyvälle toiselle osapuolelle, isälle. Eli hei kaikki miehet! Näin selviätte vauva-arjesta!

Kaikkihan lähtee synnytyksestä. Yleensä on turvallisinta olla hiljaa ja yrittää pysyä tajuissaan. Kun lapsi on saatu pihalle en suosittele heittämään "Oliko se nyt niin paha" tai "Voiko sinne ommella jokusen extra tikin?". Oman mielenterveyden kannalta kaikista parastahan on olla vilkuilematta kun ponnistuvaiheessa naisen alapää repeää tunnistamattomaksi, se saattaa seurata sinua uniisi.

Ajattelitko pitää varpajaiset äidin ollessa vielä sairaalassa vastasyntyneen kanssa? Kuka ei haluaisi juhlia uutta elämää, mutta kaamea kankkunen ei ole sitten hyväksyttävä syy nukkua koko seuraavaa päivää ja ilmestyä vasta illalla viihdyttämään äitiä sekä vauvaa.

Oliko naisesi ennen työn ja tuskan takana saada ulos vaatteista ja nyt hän kulkee kaiket päivät ympäri asuntoa tissit paljaana? Ihaile rauhassa maisemia mutta jos vauvan nukahtaessa äiti pyytää sinua tuomaan jääkaapista kaalinlehdet rintojensa päälle ne eivät ole esileikkiä varten, joten älä viettelevästi yritä pistää niitä poskeesi.

Jos tuoreen äidin alushousut ovat samaa luokkaa isoäitisi kanssa älä huolestu: tämä vaihe on ohimenevä. Tai sitten ei...

Kauppalistalla lukee aina suklaa. Aina.

Pidätä hengitystä kun vaihdat vaippaa!

Kun nainen selittää innoissaan kakan koostumuksesta, vauvan hassuista ilmeistä tai vaikka uudesta yöpuvusta, esitä edes että kiinnostaa.

Haluaisitko katsoa urheilua mutta nainen vaatii romanttista iltaa hömppäleffan siivittämänä? Tyydy kohtaloosi varsinkin jos synnytyksestä on jo useampi kuukausi. Sinullahan saattaa käydä jopa flaksi. Jos siirappinen ilta on ehdoton ei valita vatsakipua ja istahda vessaan katsomaan matsi puhelimella. Mutta muista kuulokkeet!

Jos saat äidin vihat niskaan jostain asiasta mitä et tehnyt tai teit väärin pyydä vain nöyrästi anteeksi. Ei väliä kumpi on oikeassa, mutta hormoonihirviön kanssa ei parana ruveta väittelemään.

Tulet rankan työpäivän jälkeen kotiin keskelle sirkusta. Vaihteeksi alkaa riita kotitöistä. Älä missään nimessä vedä korttia "Joudun käymään töissä ja sinä vaan lorvit täällä kaiket päivät". Saarnalle siitä kuinka "äitiysloma ei ole lomaa" ei nimittäin heti näy loppua.

Lopuksi pidä hatustasi kiinni ja koita kestää! Niin moni muukin ennen sinua on selvinnyt vauvavuodesta hengissä ja niin varmasti sinäkin.Löytyykö keltään muita hyviä vinkkejä tuoreelle tai vähemmän tuoreelle isälle?Seuraattehan meitä myös Instagramissa :)

11 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Jei kiitosta! Vielä kun ne miehet näitä noudattaisivat :D

   Poista
 2. Hih, tämä oli huippu. :) Ja toi suklaa kauppalistassa pitää niin paikkansa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Terhi! <3
   Suklaa on elämän suola! Niin se vaan menee :DD

   Poista
 3. Hihii, tää oli hauska :D Blogisi muutenkin on kivaa luettavaa, ihan liian harvoin tulee kommentoitua vaikka täällä käynkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kuinka ihana kuulla! Tää niin paransi mun päivää <3

   Poista
 4. Joo oon joskus kuullut tuon miehen suusta : muttakun käyn päivät töissä ja sä saat lomailla kotona 😄😄😄😄 juu oliha se todellist lomailuu 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihan lomamoodinhan niistä paskavaipoista ja kiukuttelevan lapsen kantamisesta saa :D Kai tungit miehelle luun kurkkuun!? ;)

   Poista
 5. Aahahahaa tää oli niin hyvä! <3 Toi "työn ja tuskan takana saada vaatteet pois ja nykyään tissit paljaana" - Niin totta!! En keksi parempia vinkkejä enää tähän :D

  VastaaPoista