lauantai 27. elokuuta 2016

Marjainen jugurttikakku

Oho jo toinen resepti viikon sisään! Välillä on vaan niitä kausia kun se leipominen maistuu enemmän kuin yleensä. Tällä kertaa aamupala on saanut uuden muodon kun kreikkalaisesta jugurtista ja marjoista loihdin kakun! Nami, melkein jopa "terveellistä"! :D

Pohja
140g digestive keksejä
70g voisulaa

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Täyte
2dl vispikermaa
500g kreikkalaista jugurttia
(1-2rkl tomusokeria)
Hunajaa
Marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita, viinimarjoja...)
4 liivatetta

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon jugurtti. Jos haluat kakkuun makeutta lisää joukkoon tomusokeria oman maun mukaan. Lämmitä tilkka maitoa/vettä liedellä, purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman nesteen joukkoon. Valuta koko ajan sekoittaen jugurttiseoksen joukkoon. Kaada 1/3 seoksesta keksipohjan päälle. Ripottele ohut kerros marjoja ja oman maun mukaan juoksevaa hunajaa (itse käytin noin 1-2 rkl per kerros). Lisää taas 1/3 jugurttiseosta sekä ohut kerros marjoja sekä hieman hunajaa. Kaada loppu seos vuokaan, halutessasi laita päälle hieman hunajaa, peitä elmukelmulla ja laita vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yöksi jääkaappiin. Itsehän en jaksanut odottaa joten kakku oli 1,5h pakkasessa ja hyvä tuli! Koristele isolla kasalla marjoja ja nauti!


Seuraa meitä myös Instagramissa

4 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Varmasti! Ei tää kyllä kauheeseen makean nälkään auta mutta tosi hyvää!

      Poista
  2. Minkä kokoseen vuokaan teit? :)

    VastaaPoista