sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ei raskauden vaan itsensä runtelema

Eikö olisi kiva jos voisi syyttää aina jotain muuta omista teoistaan? Jos voisi pestä kätensä tilanteesta johon on päädytty ihan omien valintojensa seurauksena? Jossain vaiheessa elämäänsä meistä jokaisen tulisi hetkeksi pysähtyä tuijottamaan omaa peilikuvaansa ja kysyä itseltään: "Voinko minä hyvin?"

Olen täällä blogissa aikaisemmin maininnut olevani kunnon sokerihiiri. Kaikkien pullanmussuttajien äiti ja laiskakin vielä. Olen vielä jopa pitkään ollut sujut sen kanssa. Juostessani eivät pompi tissit, vaan maha sekä takapuoli ja olen hyväksynyt itseni juuri sellaisena. Jokainen meistä on omalla tavallaan kaunis ja täydellinen juuri sellaisena kun on, mutta välillähän se on helvetin vaikea muistaa. Ja jossain vaiheessa tulee vain siihen pisteeseen jossa on pakko valita. Lopetanko itseni arvostelun ja elän elämääni täysillä vai lopetanko jossittelun ja teen asialle jotain.

Sitähän sanotaan, että hyvä olo näkyy ja tuntuu. Tähän minä nyt pyrin. Löytämään se henkisen hyvän olon ja ehkä tätä kautta näkemään sen myös katsoessani peilistä. Oman kroppani ikä on tällä hetkellä 37! Se on seitsemän vuotta vanhempi kuin esimerkiksi omalla äidilläni. Voisinhan syyttää tästä sitä, että olin vielä vuosi sitten raskaana. Voisin sanoa, että kaikki nämä valvotut yöt ja itketyt itkut ovat sen aiheuttaneet. Mutta ei. Raskaus ei tunkenut suuhuni kokonaista suklaalevyä tai pakottanut minua mäkkäriin. Se ei myöskään estänyt minua synnytyksestä toipumisen jälkeen nousemaan sohvalta pidemmälle kuin jääkaapille. Yhtään raskauden tuomaa kehonmuutosta sekä rasitusta vähättelemättä minähän tein tuon kaiken aivan itse.

Vähän kaikki tai ei mitään ihmisenä en lähde nyt vain pikkuhiljaa muuttamaan ruokailutottumuksiani, vaan nyt kun mennään eikä meinata aloitetaan kunnon kehon puhdistus kehokuurilla! Jo pelkästä uteliaisuudesta ja näyttämisen halusta tämä mamma aloittaa 10.8. tämän 28 päivän prosessin jona aikana toivottavasti yleinen hyvinvointi paranee (ja plussana jos jopa muutama kilo lähtee). Saa nähä miten tästä selvitään.p.s. vaikka edistymisestäni tänne tulen päivittelemäänkin, tästä ei ole tulossa mikään hyvinvointi/fitnessblogi :D


Seuratkaahan meitä myös Instagramissa

4 kommenttia :

 1. Tsemppiä! Tämä kolahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Jotenkin olen aina laittanut sen ihanan sohvalla makoilun ja suklaan mussuttamisen yleisen hyvän olon edelle niin tuli ihan itsellekkin yllätyksenä että lähdin tälläiseen mukaan😊

   Poista
 2. Multakin tsempit! :) Mä sain tänään raskausdiabetestuomion, joten elämäntaparemontti on tehtävä nyt. Eipä se sinällään vaadi muuta kuin herkkujen poisjättämisen ja ruokailuvälien tihentämisen ja sen myötä annosten pienentämisen, mutta kuitenkin! :) Aamupäivällä ärsytti, mutta nyt osaan jo ajatella, että tää on hyvä juttu. Raskauden jälkeen on helpompi päästä ruotuun, kun laittaa ruokavalion nyt jo kuntoon. Ehkä raskauskilojen tuleminenkin jää nyt tähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä myös sinne! Se on hyvä, että osaat ajatella positiivisesti ja toivotaan diabeteksen pysyvän hallinnassa :)

   Poista