perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pokemon GO

Mikä onkaan tämä uusi villitys? Peli, mikä saa ihmiset vauvasta vaariin, lapset ja lapsenmieliset ylös, ulos ja seikkailemaan ympäri kaupunkia pilke silmäkulmassa.

(kuva)

"Olen jo sillä ja sillä levelillä.""Jee tässä stopissa on lure ei voida vielä jatkaa matkaa!""Multa löytyy jo niin ja niin monta poksua." Hitaasti lämpenevänä tyyppinä nämä lausahdukset saavat minut lähinnä pyörittelemään silmiäni. Ympäriltä on nykyään jopa vaikeaa löytää läheistä, joka ei ole lähtenyt mukaan Pokemonien metsästyksen ihmeelliseen maailmaan. Ihan kuin ihmiset eivät olisi jo ennestään olleet tarpeeksi nokka kiinni luurissaan. Tälläinen koukuttava puhelimen tuijottelu vie ihmisiä vielä kauemmaksi todellisuudesta. Mihin onkaan jäänyt lasten kesken leikitty kirkonrotta ja hyppynarulla hyppely. Onko aito läsnäolo ja keskustelu ilman toisella silmässä puhelimen näyttöä vilkuilu todellakin mennyttä aikaa? Kaiken tämän lisäksi täysin hypnoosissa kulkevat pokemonmetsästäjän aiheuttavat liikenteessä vaaratilanteita itselleen ja muille. Tuijotus tiukasti juuri löytyneessä Pikachussa saatta johtaa lyhtypylvääseen törmäämiseen, auton tai pyörän alle haahuiluu tai kuulemma jopa suoraan jorpakkoon marssimiseen.

(kuva)

Kaikesta huolimatta tämä peli on kuitenkin saavuttanut jättisuuren suosion. Ajanut nuorison sohvan nurkasta raittiiseen ulkoilmaan. Luonut uusia ihmissuhteita ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Antanut mahdollisuuden terveeseen kilpailuun, hauskanpitoon yksin sekä yhdessä ja saanut jopa perheitä viettämään enemmän aikaa yhdessä metsästyksen merkeissä. Eikö se ole kuitenkin parempi olla ulkona ja harrastaa hyötyliikuntaa, kuin syödä kotona sipsejä ja pelata pleikkaria. Väsymys niistä valvotuista öistä Pokemoneja keräillen on kuitenkin sen ilon ja onnistumisen tunteen arvoinen. Mahdollisuus asettaa itselleen tavoitteita ja niiden saavuttaminen on osa onnellista elämää.
(kuva)

Eli onko tämä Pokemon GO vuosisadan paras vai huonoin keksintö? Onko tämä vain ohi menevä villitys vai tullut jäädäkseen? Näihin en ota kantaa. Vaikka itse en ole siihen leikkiin lähtenytkään, ymmärrän miksi jotkut niin siitä pitävät. Toisaalta niin kuin aikaisemmin mainitsinkin, hitaasti lämpevänä tyyppinä metsästän varmaan hullun kiilto silmissä Pokemoneja kun muut ovat jo siirtyneet seuraavaan hittipeliin.

Mitäs mieltä te olette kyseisestä pelistä?

14 kommenttia :

 1. Mä en ainakaan tällä hetkellä koe mitäääään tarvetta ladata sitä peliä. Tuntuu, et kännykkä on jo muutenkin ihan liikaa näpeissä niin ei enempää kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh niin samat fiilikset! Ainakaan tällä hetkellä, mutta mistä tietää jos parin viikon päästä me molemmat hiki hatussa pyydystetään Pokemoneja! ;DD

   Poista
 2. Hahha :D täällä vietetään parisuhde/perheaikaa pokemonien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ihanat! <3
   Me kun miehen kanssa lähettäisiin pokemetsälle siitä tulisi varmaan vaan kunnon kilpailutilanne :D

   Poista
 3. Minusta todella hyvä, koska motivoi ihmisiä ulos liikkumaan. Nyt eletään kuitenkin 2010-lukua ja tekniikka on iso osa monen elämää. Nuoriso ei nykyään paljoa muuta tee kuin kuppaa jossakin koulun pihalla tai istuu kotona pelaamassa tietokoneella. Ennen oli ehkä toisin mutta se oli ennen, ajat muuttuvat.
  On vanhempien tehtävä opastaa jälkikasvuaan siihen että tarkkaillaan ympäristöä eikä tuijoteta koko ajan sitä luuria. Näin vältytään onnettomuuksilta ja vahingoilta.
  Toisaalta suurin osa pokemon go:n pelaajista on 20-30 vuotiaita aikuisia, eli mikään varsinainen lasten peli ei ole kyseessä. Kyllähän se vaan on fatka että tästä pelistä on enemmän hyötyä kuin haittaa mutta aina löytyy niitä mielensäpahoittajia, joiden mukaan olisi parempi istua metsässä keräämässä marjoja.

  VastaaPoista
 4. Minä tein sen virheen ja latasin sen pelin 😁
  Nyt niiiiin koukussa 😄

  VastaaPoista
 5. Hehhee, mie latasin ja oon pelannu :D Mut alkuinnostus on laantunu, ei se niin erikoinen peli ole. Mut silti kävelen lenkillä aina Pokemoneja metsästäen, hups :D Katotaan kauan tää mun innostus kestää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kauan lie kestää 🤔
   Onpahan jotain tekemistä siinä vaunu/koiralenkillä! :D

   Poista
 6. Mä oletin, että muutamassa päivässä innostus hiipuu... Mutta ei! Edelleen metsästän. Ja koirien kanssa tehtävät lenkit ovat huomattavasti pidentyneet!

  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tässä pelissä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Jopa kallio seurakunnan pappi oli sitä mieltä ;) Mutta hänen mielipiteensä ei nyt vaikuta tähän. Mutta puhunko normaalisti muuten vaan ventovieraiden kanssa? En. Puhunko normaalisti nuorisolle, muuten kuin ojennan huonosta käytöksestä? En. Keskustelunko 30min tuntemattomien 7-13v. kanssa? En. Nähdäänkö missään sulassa sovussa tuntemattomia juttelemassa ja nauramassa, jotka ovat ikähaarukalta 7-40v.? Ei. Tämä kaikki on tuon pelin ansiota. Ja parasta on juuri "lure-bileet". Toisena tulee 10km munat, jotka motivoi kävelemään tai hitaasti pyöräilemään ULKONA tuon matkan, jotta saat selville mikä munasta kuoriutui...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :D
   Tottahan tuo kaikki on! Hienoa että tämä peli on tuonut sulle niin paljon iloa :)

   Poista
 7. Pelin hyvä puoli on se, että pelaajat lähtevät ulos liikkumaan. Sen huono puoli on se, että se on kuitenkin peli. Ruutuun tuijottamista, epäsosiaalista ja ilmeisesti aika koukuttavaa. Pikaista viihdykettä. Toissapäivänä hieman ärsytti, kun kaksi lasta tuli rinnakkain _pyörillä_ vastaan luurit kädessä. Muutenkin, mutta kun myös kypärät oli kotona. Luulen, että näyttö vie aika hyvin huomion liikenteeltä ja tota pelatessa käy helposti huonosti 😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämäkin on totta! Paljon hyviä puolia tuossa pelissä on, mutta kauhulla odotan päivää jolloin joku vahingossa pelatessaan ajaa pyörällä pikkulapsen päälle :/

   Poista