perjantai 1. heinäkuuta 2016

Elise 10kk

Ja niin se vaan tuli eilen neidillä täyteen 10 kuukautta. Taas tekisi mieli aloittaa voivottelemalla kuinka aika lentää. Viime viikot ovat kuluneet haipakkaa itsellä töiden aloituksen merkeissä ja lapsella kasvaessa hurjaa vauhtia. Tämän jälkeen jäljellä on enään kaksi kuukausipostausta. Jäiks.


Oppimisen kannalta ei menneen kuukauden aikana olla tehty mitään suuria loikkauksia. Edelleen kontataan hurjaa vauhtia sekä kävellään tukea vasten. Onhan kaikki liikkeet päivä päivältä hallitumpia ja jo pieniä hetkiä seistään ilman tukea, mutta kävelemään ei olla vielä lähdetty. Kiinnostus ympäröivään maailmaan on edelleen suuri, kirjat ovat nyt niin in ja esimerkiksi muutamia youtube-videoita haluttaisiin tuijotella yhä uudelleen ja uudelleen niin että tältä äidiltä meinaa hermo mennä (kuten tämä). Menohalut ovat suuret ja vaunuissa ei enään hereillä ollessa maltettaisi istua.


Vierastaminen on vähentynt suuresti ja tuntuu, että pahin eroahdistuskin on takana päin. Yöunille mennään kello 21. Öisin ei enään heräillä, mutta aamu alkaa ikävä kyllä jo noin kello 05:30. Pari viikkoa sitten puhkesi myös vihdoin ensimmäinen hammas onneksi ilman suurempia kiukkuja. Tuon hampin myötä imetys on vähentynyt entisestään kun toinen puree sekä jäystää niin että itseltä kyyneleet valuu. Muutenkaan tyttö ei näytä enään viihtyvän rinnalla eikä itse enään juurikaan sille pääsyä pyydä, joten taitaa meidän imetystaival päättyä hyvinkin pian. Mutta eikös se olekkin hyvä lopettaa silloin kun lapsi itse näyttää olevan siihen valmis?


Ruoka maistuu edelleen hyvin. Maitotuotteetkin aloiteltiin ja onneksi selvittiin siitä ilman vatsanväänteitä. Ruokailukertoja on päivässä viisi ja nykyään tyttö syö jo lähes samaa ruokaa mitä mekin. Lusikka on edelleen toisen mielestä paholaisen keksintö, joten aamupuurokin vedetään sormin. Ruuan lisäksi maistuu hiekka, pölypallerot ja pikkukivet, joita on niin kiva poimia jo todella hyvin onnistuvalla pinsettiotteella. Potalla ollaan pari kertaa käyty ilman suurempaa menestystä.


Eli todella iloinen ja toimelias tapaus on täällä edelleen. Hitaasti lämpenevä, mutta vauhtiin päästessään juttu luistaa ja ei meinaisi housuissaan pysyä. Päättäväisyys on selvästi nostanut päätään ja päivässä parasta on tutuille ja vieraille ihmisille irvistely ja muriseminen.


Minkäslaisia tapauksia ruudun siltä puolelta löytyy?

6 kommenttia :

 1. Niin suloinen tyttönen.♥ Ja ajatelle, pian rustataan jo ne 1v postaukset, iik.

  VastaaPoista
 2. Ihana tyttönen! <3 Mäkin luulen, että imetys on paras lopettaa juuri noin eli lapsen "tahdosta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 kuvaaminen on vaan nykyää niin hankalaa kun toisella koko ajan meno päällä :D

   Poista
 3. Meidän 10kk opettelee tukea vasten kävelyä, sohvaa pitkin pääsee jo ja taaperokärryllä avustettuna. Ja nyt on ryöminen vaihtunut vallan konttaukseen ja aika kovaa poika jo pääseekin!

  Lyhenikö teillä yöt kun yösyöminen loppui? Meillä kun aamut alkaa normaalistikin kuuden aikaan niin apua mitä ne on sit kun yösyömiset loppuu :D se on nyt työ alla, yks yö menty ilman maitoo ja täytyy kyllä toivoo, että helpottais nopeasti, ihan kamala yö oli.
  Monetko päikkärit teillä on?

  Täällä kans pahin vierastus- ja eroahdistusvaihe vaikuttais olevan ainakin tältä erää selätetty ja poitsu saattaa viihtyä yksin leikeissään jopa vartin :D kirjat on täälläkin ihan lempparit ja kengät myös :D

  Ihania kuvia teidän neitistä <3

  T.Kiira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oikeastaan yösyömiset jäi pois niin että itsestään heräsi syömää koko ajan myöhemmin ja myöhemmin kunnes enään yhtenä aamuna kello viisi ei halunnut mennä maidon jälkeen nukkumaan. Pitkään meillä herättiin neljän aikaa syömään ja siitä nukuttiin vielä seiskaa eli kyllä ne yöt muutamalla tunnilla lyheni :/
   Päikkäreitä nukutaan edelleen kahdet joista ekoille mennään kympin maissa ja tokille kolmen, mutta näyttää siltä että olisi pikku hiljaa jäämässä tokat pois kun niille joutuu nukuttamalla nukuttamaan.

   Mutta ihanaa että sielläkin rupee se eroahdistusvaihe helpottamaan kun on se niin luksusta käydä vessassa ilman että toinen raivoaa oven takana :)

   Poista