keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Super helppo ja nopea kakku kesän juhliin

Sanokaa hep! jos tykkäätte leipoa kaurakeksejä, koska ne on vaan niin hyviä ja helppoja. Tässä reseptissä kaurakeksit saavat ihan uuden tehtävän, kun ne saavat seurakseen mascarpone-kermatäytteen sekä ihania raikkaita marjoja. Niistä on tämä herkullinen kakku tehty.

Kaurakeksit
140g voita
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
4dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2 munaa

Sulata voi kattilassa ja lisää kaikki loput aineet. Jaa taikina neljään tai viiteen osaan, riippuen monta kerrosta kakkuusi haluat. Paista jättikeksit 200 asteessa noin 7-9 minuuttia kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Mascarponevaahto
4dl vispikermaa
200g mascarponea
0,5dl tomusokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja kreemijauhe vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeria.

Levitä keksien päälle mascarponea ja erilaisia marjoja (mustikkaa, vadelmaa, mansikkaa, viinimarjoja...). Kokoa keksit päällekkäin ja ihana kaurakeksikakku on valmis!



10 kommenttia :

  1. Onpa kaunis kakku! :) Saako tuosta leikattua "kakkumaisesti" paloja, vai pitääkö syödä kerroksittain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D
      Kun kakun antaa muhia muutaman tunnin jääkaapissa keksit pehmenevät jonka jälkeen tämä kakkupaloiksi leikkely onnistuu helposti :)

      Poista
  2. Eikä, kuinka herkullisen näköistä ja kuuloista. :)

    VastaaPoista
  3. Wau magee kakku, sä kyllä keksit aina kaikkea uutta ;) PS. toi ukkeli tossa vieressä kuolas ja kysy teenkö sille huomenna tollasen :DD

    VastaaPoista