maanantai 6. kesäkuuta 2016

Joko potalle?

Apua joko se on aika aloitaa pottaharjoitukset? Sainpas tuossa taannoin hienovaraisen huomautuksen, että olisi aika tytön kanssa ruveta harjoittelemaan tuota potalla istuskelua. Nyt onkin koko ilta käyty läpi verkkokauppojen pottavalikoimaa ja näin nykyaikaisena äitinä googletettu menemään suurta kysymystä: "koska on aika aloittaa pottaharjoitukset". Aikas laidasta laitaan vastauksia tähän kysymykseen löysin ja nyt onkin pää niin pyörällä kuin mahdollista.
Onpas kyllä varsinainen postauksen aihe, mutta enpä olisi ikinä uskonut, että tästäkin tulee meillä vielä päivän kysymys! No nyt on potta tilauksessa. Oli muutes hyvin hankala päättää mitä tilata, kun niitäkin oli varsin suuri valikoima. Saa nähdä miten tuo tyttö siinä malttaa istuskella.

Vinkkejä otetaan vastaan! Koska teillä on aloiteltu pottailu?8 kommenttia :

 1. Heippa, meillä istutin tytön potalle jo 8kk lähtien n. kerran päivässä ja muutamassa viikossa pissat ja jopa kakatki alkoi tulemaan pottaan! Sitten tuossa 1v paikkeilla tyttö selvästi meni jo itse potalle tekemään hätänsä tai veti kädestä isin vessaan. Mutta nyt 1,5v uhma pistää neidillä kovasti vastaan että potalle ei kyllä omasta tahdosta mennä.. Tänään sitten aloitettiin pottakoulu eli päikkärit ja yöt vaipalla + jos puistoon lähdetään muuten kotona pikkuhousuilla ja n. 1-2 välein potalle. Pari vahinkoa sattunut mutta siitä tullut lähinnä itku kun jalat kastuu että pikkuhiljaa täälä ainakin edetään. Näin kesällähän on tosi hyvä yrittää kuivaksi tai siihen suuntaan kun on lämpösempää :)
  Tsemppiä teille!
  Ps kannattaa aluksi ottaa selkänojallinen potta tai ainakin meillä koettiin aluksi paremmaksi 👍🏻☺️

  VastaaPoista
 2. Ui, tämä on meitäkin kiinnostava aihe! Tahdon niin nähdä, minkälaisen potan laitoit tilaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläri ylläri se oli varmaan tyttömäisin mitä löysin! :DD Saa nähä jääkö alkuun vaan koristeeks :P

   Poista
 3. Meillä on istuttu potalla varmaan kuukauden sillain sillon tällön kun äiti on jaksanut. Alkuun se oli hankalaa kun meillä on joku prisman halppispotta ja pojan oli siinä vaikee istua eikä viihtynyt. Nyt ollaan viikon verran pottailtu säännöllisesti aamulla ja aina lounaan ja päivällisen jälkeen ja tänä aamuna tuli ensimmäinen pissa pottaan! Voi sitä ylpeyden määrää, teki mieli ottaa kuva ja lähettää kaikille, äitiyden tähtihetkiä! :D Ihan vahinkohan se varmasti oli, mutta tästä se lähtee. Nyt siinä jo ihan mielellään istutaan ja helpottaa omia aamuhommia kyllä kun iskee vaan pojan potalle niin saa itse hampaat pestyä.
  Mitään stressiä en kyllä pottahommista ota, kai sitä eskarissa jo kuivia ollaan :D

  T.Kiira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harva sitä enään kouluun mennessä vaippoja käyttää :'D

   Ja eikä mä kuulun just niihin äiteihin ketkä varmaa tulee ottamaa ensimmäisistä pottaan tehdyistä tuotoksista kuvan ja sitten soittelen kaikki läheiset läpi että "jee arvatkaa mitä!?" :) Hmm.. Jos itsekki aloittelee harjoittelun tuolleen pikkuhiljaa täysin stressivapaasti.

   Poista
 4. Esikoinen aloitti pottailun vanhempien avustuksella 5-kuisena. Sitä ennen kakatettiin lavuaarin tai pöntön päällä. Kakkavaippoja ei vauva-aikana paljon tarvinnutkaan vaihdella! Vuoden iässä tuli pottatauko, kun oli niin paljon vauhtia, mutta 1v 5 kk jäi päivävaipat kotona pois ja parin kuukauden päästä kokonaan. Yövaipat parivuotiaana. Nuorempaa en jaksanut potattaa niin paljoa, mutta kyllä sekin satunnaisesti teki tarpeitaan pottaan jo vuosikkaana. Päivävaipat jäi pois parivuotiaana, yövaipat kolmen vuoden kieppeillä. Poikia molemmat. Ja potta ostettiin ihan Prismasta. Molemmat muuten tykkäs käydä enemmän pöntöllä jo aika pienestä, jostain alle parivuotiaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho teillä onkin aloitettu hyvissä ajoin harjoittelu! Ja onhan se tuottanut tulostakin jos toinen oli jo 1,5vuotiaana päiväkuiva! :)
   Mutta sehän on vaan hyvä, että tykkää pöntöstä enemmän niin ei tarvitse pottaa olla pesemässä. Saa nähä miten nämä meidän pottaharjoittelut lähtee käyntiin, mutta ei kyllä yhtään haittaisi jos pöntöllä käytäisiin pienestä pitäen ;))

   Poista