tiistai 3. toukokuuta 2016

Raskauskuumetta

Voi nyt se on sitten tarttunut tännekkin. Nimittäin raskauskuume! Ympärillä sattuu nyt olemaan muutamakin läheinen vatsa pystyssä ja nyt mielessä pyöriikin vain "MÄKIN HALUUN". Tämä raskauskuumehan on vasta ensiaste tälle vielä paljon kutkuttavammalle taudille: vauvakuumeelle.

Mahaikävähän on petollinen. Sehän tarkoittaa sitä, että aika on jo kullannut muistot siitä painavasta, alati kutisevasta mötkäleestä joka vaan kasvoi kasvamistaan kunnes katosi "kokonaan" jättäen jälkeensä roikkuvan, tyhjän nahkamakkaran. Raskausaikahan ei muutenkaan sisältänyt sitä paljon puhuttua hehkua, vaan pirusti ilmavaivoja ja närästystä.

Onneksi tämä kuume ei ole kuitenkaan levinnyt vielä pidemmälle. Onhan sitä joo kärsitty pienestä kroonisesta vauvakuumeesta 16- vuotiaasta asti, mutta tuo samassa taloudessa asuva 8 kuinen tytöntyllerö on onneksi pitänyt mielen kirkkaana. Kaksi vauvaa ei kuulosta omaan elämäntilanteeseen hyvältä yhtälöltä, joten kai sitä on tyydyttävä haaveilemaan vatsasta, joka ei ole lopputulos runsaalle suklaan mättämiselle.

Apua, mutta eihän siihen kun tämä meidän lapsi täyttää vuoden ole kuin neljä kuukautta! Vaikka tyttö tuleekin olemaan aina äidin oma pieni vauva, teknisestihän toinen on silloin taapero. Eli ei olisi enää kahta vauvaa. Hmm... Mitenhän sitä silloin saa pidettyä vauvakuumeen kurissa?


Onko täällä muita raskaus- tai vauvakuumeesta kärsiviä?

12 kommenttia :

 1. Jännityksellä odotan koska se iskee omalle kohdalle... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh salakavalasti se hiippailee kunnes iskee kun sitä vähiten odottaa :D:D

   Poista
 2. Mä voin vähän helpottaa. En yllä kohta enää leikkaamaan varpaankynsiä itse, kaikki närästää, koko ajan pissattaa ja on nälkä, lantio ja nivuset paukkuu liitoskivuissa, maha on tiellä ja kutisee. Onhan tää joo ihanaa, mut eilen vähän taisin tuolla omalla puolella kertoa tän hetken ei-niin-ruusuisista fiiliksistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kauhea kutiseminen jäi jotenki päällimmäisenä mieleen omasta raskaudesta :D Mutta käynpä vähän lukasemassa sun tän hetken fiiliksiä josko se tähän kuumeeseen auttais! :) Jaksamisia sinne!

   Poista
 3. Täällä yksi jolla on ikuinen raskaus- ja vauvakuume. :D Toistaiseksi meidän lapset on nyt kuitenkin tässä. En silti koskaan enää sano ei koskaan, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Never say never ;)) ootappas vaan kohta meillä on toisetkin suht samanikäset lapsoset :D

   Poista
 4. Huh voi olis kamalaa jos mulle tulis raskauskuume, mä niin nautin tästä kevyestä ja normaalista olosta ♡ mut joo toisaalta mun synnytyksestä on vasta 4 viikkoa et eiköhän se aika nimenomaan kultaa muistot. Vauvakuume vasta katala onkin ja siihenhän ei auta kun se vauva! Sulka on onneksi siellä kotona vielä vauva jonkin aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin jonain päivänä sitä vaan tajus kuinka iso toi tyttönen jo on ja heti rupes vauvahammasta kolottaa :D Teitin pallero on kyllä niin suloinen ja vielä niin hyvin pieni että ehkä se vielä hetken pitää teiän kuumeilun aisoissa ;) Kevyestä olosta puheenollen se oli kyllä kiva tunne että vaikka heti synnytyksen jälkeen nahka roikku kuin mikä ja muutama ylimääräinen kilo oli jäljellä oli kyllä tosi laiha fiilis!

   Poista
 5. Todella kova vauvakuume täällä! En niinkään kaipaa raskautta, vaan sitä pientä nyyttiä <3 Vähän ehkä kyllä raskaana oloakin.. Jos se olisi tällä kertaa kivempaa kuin eka kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh niin hyvä tietää ettei ole yksin vaikka ei teidänkään tytöt vielä kauhean vanhoja ole! :D
   Apua en voi edes kuvitella minkämoista se oli kaksosraskaudessa! Kaksinkerroin potkivia jalkoja, huitovia käsiä ja kaksinkerroin kantamista. Respect! :D

   Poista
 6. Kyllähän se välillä aina käy mielessä. Toisaalta tuntuu, että sitä mukaa, kun Pikku P kasvaa ja elämä hänen kanssaan helpottuu, niin vauvakuume hailenee. Kaipaan myös jo töihin. En tahdo pitää kahden lapsen mammavapaita putkeen. Mutta kieltämättä raskausmahatkin alkaa taas näyttää kivoilta, vaikka en olisi uskonut sitä kaipaavani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä silloin maha pystyssä arvannut että voisi kaivata moista! :D Tavallaan kaipaan itsekkin takaisin töihin ja "aikuisten maailmaan", mutta toisaalta ei haluisi missata tämän lapsen kasvusta mitään eikä lähteä vauvakuplasta. :)

   Poista