maanantai 30. toukokuuta 2016

Elise 9kk

Ja niin tuli täyteen yhdeksän kuukautta tämän meidän pienen tytön elämässä. Vauvavuoden päättyminen lähestyy lähestymistään ja varovaisesti olen jo ruvennut 1v synttäreitä suunnittelemaan. Toisaalta tälläisenä tuuliviirinä ehdin koristeiden ja leipomusten suhteen muuttaa mieltäni vielä useampaa otteesee.


Minkäsmoinen tyttö täällä sitten tällä hetkellä majailee? Oikein hymyileväinen ja rauhallinen tapaushan tästä on kuoriutunut. Kova tarkkailija sekä harkitsevainen liikkeissään. Selvästi myös kovin itsenäinen, kun päivät pitkät menee itsekseen leikkiessä ja äidin tarvii vaan istua lähettyvillä. Välillä käydään vähän tankkaamassa syliä ja sitten takaisin leikkimään. Runosuonikin on ruvennut sykkimään ja ääntä tulee erilaisten tavujen muodossa. Kovasti myös yritetään matkia kaikkea kuulemaansa. Eteenpäin liikutaan konttaamalla, mutta myös tukea vasten tallustellaan jo. Muutaman kerran on jo noustu seisomaan keskellä olohuonetta ilman tukea! Haparoiden kyllä, mutta harjoittelu tekee mestarin.


Perjantaina oli pitkästä aikaa neuvola. Painoa on noin 9,4kg mikä on hieman vähemmän kuin odotin ja pituutta löytyy 73,7cm. Harmi etten saa neuvolakortissa lääkärin käsialasta mitään selvää, mutta kehitys oli ymmärtääkseni ikätasoista ja kasvu tasaista. Taas huomautettiin noista yösyötöistä. Elisehän siis menee nukkumaan klo 21, herää siinä kuuden aikaa aamulla ja edelleen herää kerran yössä syömään. Kai tälle pitäisi jotain yrittää tehdä, mutta se maidon antaminen on vaan niin helppoa kun pääsee nopeasti jatkamaan unia. Päikkäriajat ovatkin pysyneet samoina sitten 8kk postauksen, eli ensimmäiset unet noin 10-12.30 ja toiset 15-16.30. Ainiin ja neuvolassa sanottiin että lapsellamme on kuulemma liian pieni pää :D Mitäköhän tälläkin tiedolla pitäisi tehdä?


Ruoka uppoaa pääsääntöisesti hyvin. Pientä lusikkalakkoa ollut ilmassa joten aamupuurokin on vedetty käsin. Lempiruoka on edelleen bataatti, mutta kyllähän ne kaikki hedelmäsoseetkin maistuvat. Neuvolasta tuli muuten ohje alkaa pikku hiljaa antamaan hapanmaitotuotteita, Onko teistä kenenkään lapsosille tullut niistä mahanpuruja? Kun vähän noiden maitotuotteiden aloitus jännittää.


Mutta tälläinen tapaus täällä. Huomasitteko muuten että on taas Maanantai! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! 

12 kommenttia :

 1. Ihana pikku tyttönen. Minkä kokoinen se pää sitten on? Tuskin sitä tietoo mihkää tarviit jos eivät neuvolassa mitään sen kummemmin asiasta maininneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Päänympärys on 43,3 ja vissiin pituuteen ja painoon nähden aika pieni. Kovasti ne neuvolassa mittaili päätäni ja kyseli onko lapsen isällä normaalia pienenpi pää, mutta ei sen kummempaa. Eivät varmaa sen enempää asiaan reagoineet kun tasaisesti kuitenkin pään ymp. kasvanut :D

   Poista
 2. Söpö tapaus siellä ♡ vitsit enpä malta oottaa että opin tuntemaan tän meidän tyttelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihan parasta kun lapsen kasvaessa rupee ne toisen omat luonteenpiirteet tulemaan enemmän ja enemmän esille :)

   Poista
 3. Voi miten valloittava hymy! :) Meillä poika täyttää ensi kuun alussa 10kk ja viime viikko meni kokonaan ilman yösyöttöjä. Jospa se tästä! Viereen pitää kyllä toisinaan aamuyöllä ottaa, mutta hyvinhän siihen isin ja äitin väliin mahtuu ja nukkuukin sitten paljon levollisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes ehkä täälläkin sitten ruvetaan itsekseen niistä luopumaan :) Meillä myös yleensä jää sen syötön jälkeen viereen loppu yöksi ja sehän onkin kiva aina herätä aamulla lapsen varpaat suussa kun toinen niin pyörii! :D

   Poista
 4. Hän on niin ilmeikäs ja söpsö tyty! :)

  Me alotettii antaa Venlalle 10kk:n iässä raejuustoo (ei alkuun uponnu, nyt jo vähä paremmi) ja maustamatonta bulgarian juguu, johon satunnaisesti laitettu sekaa hedelmäsosetta tai semperin uutta lapsille sopivaa sokeritonta mysliä (tosi se on vasta vuoden ikäsille ja siit vanhemmille), mutta jugu uppoo ihan suoraa purkistaki ilman ylimääräsiä makuja. Nyt uusimpana on annettu maustamatonta viiliä hedelmäsoseen kera, uppoo seki hyvin. Meille ei tullu minkäälaisia masuvaivoja ja oikeestaa selvittiin koko vauvavuos ilman masuvaivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! <3
   Ehkä mekin aloitetaan tuosta raejuustosta kun yleensä kaikki mitä saisi käsin popsia uppoo hyvin, että toivotaan ettei tule mitään vatsaongelmia. Mutta tehän ootte ollu onnekkaita kun koko vuosi on mennyt ilman masuitkeskelyä! :D

   Poista
 5. Hän on kyllä niin suloinen ja todella taitava.♥
  Hugo nousee vähän väliä konttausasentoon, muttei vielä pääse eteen eikä taakse. :D Ja juuri eilen hän maisteli raejuustoa ja tykkäsi, sillä siis jatketaan. :)
  Mä en kestä, kohta nää on jo vuoden, yhyyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Voi onhan se hankalaa tajuta kuinka siitä pääsee liikkeelle :) No jos tekin olette jo kokeilleet ni taidanpa huomenna kauppareissulla napata matkaan purkin raejuustoa!
   Mäkään en kestä! 3 kuukautta on niin lyhyt aika, paniikkihan tässä meinaa iskeä!

   Poista