perjantai 1. huhtikuuta 2016

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Huomenta! Leivoinpas eilen makeanhimooni mustikka- valkosuklaamuffinsseja ja oli sen verran hyvää, että päätin kyseisen reseptin tulla täälläkin jakamaan.

Taikina:
2 munaa
2dl sokeria
100g voita
1dl kermaa
3dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
1tl vaniljasokeria
2,5dl pakastemustikoita
100g valkosuklaata

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
80g valkosuklaata
n 1rkl vaniljakreemijauhetta 

Vatkaa kananmunat ja sokeria vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon vuorotellen sulatetun voin ja kerman kanssa. Rouhi valkosuklaa (itse tykkään jättää joukkoon myös vähän isompia sattumia) ja lisää taikinaan jäisien mustikoiden kanssa. Jaa taikina muotteihin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia uunista riippuen.

Tee kuorrute. Vatkaa kerma  vaahdoksi ja lisää vatkatessa kreemijauhe. Sulata valkosuklaa ja sekoita vaahtoon. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle.


Antoisia leivontahetkiä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti