tiistai 12. huhtikuuta 2016

Maapähkinävoi-valkosuklaablondiet

Yhtenä päivänä kauppareissulla lähti mukaan purkki maapähkinävoita. Siitä alkoi kauhea pohdiskelua, että mitäs käyttöä sille nyt keksisi ja loppujen lopuksi päädyin kokeilemaan blondieita. Soveltaen hyvä tulee ja lopputulos olikin aika onnistunut. Hei sinä maapähkinävoinystävä: Tämä herkku auttaa makean nälkään!

200g valkosuklaata
150g voita
1dl maapähkinävoita
3 kananmunaa
1,5dl ruokokidesokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(100g cashew-pähkinöitä)

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää loput aineet, sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan. Itse ripottelin ennen paistoa pinnalle vielä cashew-pähkinöitä, mutta hyviä ovat ilmankin. Paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, jätä mielummin hieman raa'aksi kuin kypsennä liikaa. Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja makuhan sitten vaan paranee kun antaa ennen tarjoilua olla hetken jääkaapissa.

2 kommenttia :

  1. Voi eeei, eksyin sun blogiin ja heti iski kauhea makeanhimo!! :D ihanan näkösiä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli myös aika ihanan makusia! :D Aika hyvin on pitänyt suurimmat makeanhimot loitolla ku oon melkein koko satsin vetäny omaa napaan :))

      Poista