sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kun äiti sairastaa

Tuossa aikaisemmin jo kirjoittelinkin, että alkoi meidän viikko niinkin hyvissä merkeissä kuin vatsataudilla. Eliseen tuo ikävä tauti iski pahiten ja raukkaparan kuume nousi pahimmillaan reippaasti yli 39 asteen. Tästä selvittiin kuitenkin nopeasti, koska jo seuraavana päivänä oli kuume tipotiessään.
Olen itse aina ollut se johon joka ainoa pöpö tarttuu. Tällä kertaa kuitenkin luulin selvinneeni helpommalla, kun tytön ollessa todella kipeänä oli itsellä olo ihan siedettävä. Seuraava aamuna kuitenkin taas nähtiin, että ei minulta löydy sitä tuuria mitä tulee sairasteluun. Lapsen olon parantuessa silmissä omani vain huononi. Muutaman kerran silmissä sumeni ja jatkuva etova olo sekä lihassärky vaivasivat.

No ei auta itku markkinoilla. Äitiysvapaalla ei saa sairaslomaa. Polvet täristen keittelet tytölle aamupuuroa ja siivoat lattialle tippuvia maissinaksuja. Yrität olla näyttämättä lapselle huono oloasi ja hymyilet hänelle takaisin aina hänen nauraessaan. Makaat leikkimaton vierellä täristen vilttiin kääriytyneenä ja yrität keskittyä leikkeihin. Syöt särkylääkettä, puret hammasta ja jälleen kerran pompotat vaativaa lasta sylissäsi. Keräät leluja vaan katsoaksesi että toinen levittää ne uudestaan ja keräät jälleen. Yrität pysyä hereillä. Ja sitten lapsi menee päikkäreille. Rojahdat sohvalle ja liian pian lapsi jo virkeänä huhuilee. Sitten teet sen kaiken uudelleen.
Monestikin olen kuullut puhuttavan asiasta. Äidin pitää kunnosta riippumatta hoitaa lapset sekä koti. Totta kai ajatus on hieman vanhanaikainen koska nykyään monet miehet jäävät kotiin ja äidit palaavat työelämään. Niin se kuitenkin menee ettei puoliso voi jäädä pois töistä, koska kotona oleva vanhempi on kipeä ja pitäisi lapset hoitaa. Totta kai ihanteellinen tilanne silloin olisi, että ympärillä olisi auttavia käsiä, mutta vaikka mummola olisi ihan lähellä on mummollakin menonsa. Äitiyden myötä on vaan ollut pakko kasvattaa paksu nahka ja hetkeksi unohtaa se oma huono olonsa.
Niin ja vielä siitä kodin hoidosta. Turha luulo, että kuumeessa rupean imuroimaan :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti