lauantai 30. huhtikuuta 2016

Elise 8kk

Tänään tulee meidän tytölle täyteen taas pyöreitä kuukausia, eli toinen täyttää jo 8 kuukautta. Tuntuu, että vasta hetki sittenhän tuo lapsi tupsahti meidän elämään, mutta niin se aika vaan lentää.
Eli meiltähän löytyy kotoa varsin reipas nuorukainen. Niin kuin täällä olenkin käynyt jo hehkuttamassa, osaa toinen kontata sekä nousta tukea vasten seisomaan. Muutenkin huomaa, miten toinen jo tajuaa paljonkin ympäröivästä maailmasta. Nauraa kun kuulee oven käyvän kun isi tulee kotii ja kirmailee innokkaasti koiran perässä ympäri kämppää. Alkaa hytkyä malttamattomana onnesta kun näkee, että kaivan kaapista smoothiepussin välipalaksi. Myös sitä omaa päätä rupeaa olemaan, kun arvatkaa vaan mitkä raivarit sitten saadaan kun ruokakaupassa se smoothie meneekin ostoskoriin eikä toiselle syötäväksi.
Neuvola on vasta tuloillaan,joten mitoista on hankala sanoa. Painoa varmaan noin kymmenen kiloa ja pituutta ehkä hieman yli 70cm. Vaatekoko meillä on 74, vaikka muutama 68 on vielä käytössä kun en ole malttanut pakata pois.

Ruokailun suhteen toinen on todella kaikkiruokainen. Varsinkin kaikki missä on bataattia näyttää maistuvan sekä päärynä ja ruusunmarja. Sormiruokailua vasta harjoitellaan ja parhaiten uppoaakin maissinaksut ja viinirypäleen palaset. Hampaitahan meillä on vieläkin nolla, joten monesta ruuasta on vaikea saada paloja irti. Maitoa juodaan päivän aikana yleensä aina ennen unille menoa ja ensimmäisenä aamulla. Muuten imetetään, mutta iltamaito pullosta
Päiväunia nukutaan kahdet. Ensimmäisille mennään noin 10 aikaa ja ne on kestoltaan 2-3 tuntia ja toisille mennään ensimmäisten unien kestosta riippuen noin klo 14 tai 15. Yö unille painutaan puoli
ysin pintaan iltasadun ja maidon jälkeen. Yön aikana heräämisiä on yleensä 1-2 joista toisena juodaan maitoa. Aamut täällä alkaa 6-7 aikaa.

Välillä kun katsoo tuota lasta niin ei voi kun miettiä miten ne vauvamaiset piirteet rupeaa häviämään ja toinen rupeaa päivä päivältä muistuttamaan enemmän ja enemmän taaperoa. Tuleekohan minusta niitä äitejä joiden on vaikea päästää irti ja jotka lässyttävät vielä kouluikäiselle lapselle?
(Mekko: POMPdeLUX)
Mutta näihin tunnelmiin. Oikein railakasta vappua kaikilla ja toivottavasti vedätte samanlaiset munkkiöverit kun meikä meinasi. Huomenna ei varmaankaan ehdi blogin ääreen, joten palataan astialle maanantaina :D

6 kommenttia :

 1. Mikä ihanuus siellä ja niin kauniita ja herkkiä kuvia.♥
  Iloista vappua sinne. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana neitokainen :) Hauska lueskella ja muistella meidän tyttöjä pari kuukautta taaksepäin - melko samanmoista ollut meno täälläkin. Ei muuten meilläkään vielä tytöillä ole hampaita, mutta melko taitavasti silti syövät jopa kovempia ruokia :) Meillä siis suurimmaksi osaksi sormiruokaillaan, kun tytöt päättivät alkaa lusikkalakkoon.

  Mukavaa loppukevättä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Itseltäsikin löytyy aika ihania tapauksia jopa tuplana ;)
   Hassua miten näin pienen ihmisen elämässä se parikin kuukautta on tosi paljon ja kun miettii tätä meidänkin tyttöö onhan se jo ihan eri tapaus kun noin puoli vuotiaana! Mustakin on ihana lueskella mitä vähän nuoremmat ja vanhemmat lapset osaa niin voi fiilistellä että hei meidänkin tyttö teki silloin noin ja vanhemman tapauksessa vähän tietää mitä on odotettavissa.

   Oikein mukavaa loppukevättä myös teitin poppoolle! :)

   Poista
 3. Miten ihana ja reipas tyttönen! :) Meillä on ollut muuttohässäkkä kovasti päällä ja vasta nyt ehti hetkeksi istahtaa alas purkamaan tätä lukemattomien postausten kasaa :D Tuo meidän reilu 9 kk ikäinen poju päättikin äitienpäivänä yllättää ja rupesi seisoskelemaan itsekseen ilman tukea ihmeen pitkiä aikoja. Onneksi osaa yleensä laskeutua nätisti alas ja/tai ottaa hienosti vastaan kun humpsahtaa. Niin ne lapset vain äkkiä hoksaa uusia juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teidän poikaa! <3 niin iso mutta taas niin pieni :)
   Se on niin jännä katsoa miten noi pienet ihan itse hoksaa kaikkia pikkujuttuja. Että mistähän alkukantaisesta vaistosta sekin tulee että ne rupeaa sitkeästi seisomaan nousemaan :D

   Poista